Nieuws > Nieuws > Boerderijbezoek gr 7-8

Boerderijbezoek gr 7-8

Woensdag 16 mei zijn wij met groep 7-8 naar de boerderij geweest. We werden met de bus gehaald en zijn naar een melkveehouderij in Leusden geweest.

De boerin stond al klaar om ons te ontvangen. We kregen veel informatie over de boerderij en de koeien.  Wist je dat een koe wel 100l water op een dag drinkt en op een warme dag wel 150l !!

Ook hadden de koeien een eigen spa met daarin schuur borstels, ventilatoren en gordijnen tegen de kou en de zon.

Ook kunnen de koeien zelf bepalen of ze naar buiten gaan om gras te eten en worden zij automatisch gemolken door een melkrobot. Deze robot kan bepalen of de koe gemolken moet worden of niet, anders gaat het hek open en kan de koe het later nog een keer proberen.....

Ook hebben we een proeftest gedaan met volle melk, halfvolle melk en karnemelk. Maar dat was voor sommige kinderen wel even een dingetje, want die lustten geen karnemelk😨

Het was een hele, leuke, maar vooral leerzame ochtend!